4 Mei oudpapier inzameling buitengebied Olst

Carnavalsvereniging “Iesselzotten Olst” neemt de inzameling in het buitengebied van Olst voor haar rekening (zie eind bericht voor de betreffende straatnamen). Tussen 09.00 en 12.00 uur worden de genoemde straten door vrijwilligers bezocht. De inzameling vindt 1x per 2 maanden plaats op de laatste zaterdag van de even maanden. Omdat het afgelopen zaterdag Koningsdag was is de inzameling deze keer een week opgeschoven. De volgende inzameling is dan de laatste zaterdag van de 6e maand, op 29 juni. Alleen in augustus zal in verband met de vakanties geen inzameling plaatsvinden.

Overigens kan het oud papier, net als oud ijzer, nu al iedere zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur aangeboden worden bij de groene container van de Olster Harmonie Harmonie bij DéGé aan de Meente in Olst.

Voor meer informatie over het inzamelen van oud papier in uw gebied, kunt u uw vragen mailen naar stichtingGIOW@gmail.com.

Voor de inzameling in het buitengebied van Olst kunt u eventueel ook rechtstreeks contact opnemen met de Iesselzotten: bestuur_iesselzotten@hotmail.com.

Straten behorend tot ‘buitengebied Olst’:

 • Rijksstraatweg (onderaan de dijk N337 richting Den Nul
 • Jan Schamhartstraat (buiten de bebouwde kom)
 • Oude Allee
 • Randerstraat
 • Boekhorsterstraat
 • Diepenveenseweg (v.a. Randerstraat tot Lange Dijk)
 • Kleistraat
 • Kotterikstraat
 • Bruinsweg
 • Dingshofweg
 • Steunenbergerweg

Foto’s bezoek 15e Betuwse Dansgardefestival online!

Afgelopen zondag, 24 maart hebben de Iesselzotten een bezoek gebracht samen met de Iesselstars aan het 15e Betuwse Dansgardefestival. Het was een geslaagde dag. De hoogheden Prins Bertus de Veelzijdige, Prinses Miranda, Adjudant Ronny & Lady Annet en diverse leden konden zien dat er diverse mooie prijzen zijn binnen gehaald! Na afloop werden de Iesselstars getrakteerd op patat!

Foto’s Carnavalsweekend online:

De foto’s van het carnavalsweekend staan (eindelijk) online. Kijk nog even terug naar een geslaagd carnavalsweekend bij C.V. Iesselzotten Olst.

Heeft u de Geinkrant al gelezen?

Diverse leden zijn alweer druk in de weer om deze jubileumeditie te bezorgen in Olst, Boskamp en Den Nul. In deze speciale editie wordt stilgestaan met 5 pagina’s bij 55 jaar C.V. Iesselzotten Olst. Deze jubileumkrant is nu ook online te bekijken door op de voorpagina links van deze tekst te klikken. Geniet dus van de historische kiekjes van de rijke historie van deze vereniging. Hiervoor een speciaal woord van dank naar Gerard en Anneke Schotman! Dit Iesselzotten stel is de afgelopen tijd druk bezig geweest met het digitaliseren van veel foto’s en historische documenten! De afbeeldingen in deze editie en nog veel meer historie is tijdens het carnavalsweekend te bekijken in de Residentie. We wensen de bewoners van Olst en omstreken heel veel leesplezier en verwelkomen u graag in onze residentie De Heuibarg! Alaaf!

Foto’s 33e Dansgardefestival

Tijdens het 33e Dansgardefestival Olst zijn de foto’s verzorgd voor Jan van Aefst Fotografie en PB Fotografie. De organisatie en de vereniging danken beide heren voor het verzorgen ervan. Geniet nog even na van de fantastische optredens van de 12 vereniging die meededen!

« 1 van 6 »

Foto’s Jeugdprinsverkiezing online!

« 1 van 5 »

Foto’s Receptie & Jubileumfeest Online!

« 1 van 15 »

Nieuwe Prins der Iesselzotten: Bert de Veelzijdige

Carnavalsvereniging Iesselzotten Olst heeft absoluut de primeur. De allereerste hoogheden van het komende carnavalsseizoen zijn gisteravond gepresenteerd.

Prins Bertus de Veelzijdige, Prinses Miranda, Adjudant Ronny en Lady Annet zullen dit jaar voorop lopen in de Olster polonaise.

Een beetje vroeg
De 11e van de 11e is officieel de start van het carnavalsseizoen. Het is dan ook bij veel carnavalsverenigingen gebruikelijk rond die datum de nieuwe hoogheden te presenteren.

De carnavalsvierders uit Olst zijn dit jaar een week of drie eerder begonnen aan het Feest der Zotten en dat is niet zonder reden. ‘Onze vereniging bestaat zaterdag 20 oktober exact 55 jaar. Daarom hebben we onze prinsverkiezing naar voren gehaald’, aldus André Smit, Vorst der Iesselzotten.

Jubileumprins
De nieuwe hoogheden zijn bekend met het carnavalsfeest in Olst. Zo was deze jubileumprins ooit, lang geleden, de eerste jeugdprins van C.V. Iesselzotten. Verder weten we dat Bert en Miranda van Tongeren in het dagelijks leven partners zijn. Evenals hun vrienden Ronny en Annet.

Exact om 23.11 uur maakten de nieuwe hoogheden zaterdagavond hun entree in sporthal De Hooiberg. Het carnavalsfeest in Olst is los.
(bron: rtvoost.nl)

oud ijzeractie samen met Olster Harmonie op 20 oktober

Op zaterdag 20 oktober a.s. organiseren de  Olster Harmonie en C.V. “Iesselzotten Olst” gezamenlijk weer de halfjaarlijkse oud ijzeractie in de kern van Olst. Vanaf 09:00 uur rijden de leden van beide verenigingen met aanhangers door het dorp om uw oud ijzer, blik en andere metalen af te halen.

Heeft u hulp nodig of woont u buiten de kern Olst, dan kunt u bellen met 06 – 1112 0080 of een mail sturen naar olsterharmonie@gmail.com of bestuur_iesselzotten@hotmail.com

Tot 11:00 uur zijn er vrijwilligers aanwezig op het Kerkplein, waar u eventueel ook zelf uw oud ijzer kan brengen.

Beide verenigingen komen samen 2x per jaar huis aan huis langs voor het inzamelen van uw oud ijzer. De opbrengst wordt over beide verenigingen verdeeld. De Olster Harmonie kan de opbrengst heel goed gebruiken voor de grote jeugdgroep die de vereniging rijk is. De Iesselzotten zijn aan het sparen voor een representatieve prinsenwagen waar hun jeugd veilig op kan staan. Voor beide doelen hebben de verenigingen veel geld nodig.

Iedere zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur kunt u uw oud ijzer – net als oud papier – brengen  bij de container van de Olster Harmonie bij DéGé aan de Meente.

Jos Peters Oud IJzer, lid van de Iesselzotten, verzorgt belangeloos de logistiek tijdens de oud ijzeractie.

later op de avond zal het jubileumfeest plaatsvinden in Sporthal de Hooiberg

 

Foto’s van het afgelopen carnavalsweekend staan online!

Foto’s Carnaval 2017-2018