Prinsverkiezing 2015

Afgelopen zaterdag vond er in een bomvol Sportcafé de Hooiberg de prinsverkiezingen plaats van Carnavalsvereniging `Iesselzotten Olst`. De vereniging nam afscheid van Jeugdprinses Iris en Prins Jozef.

Zoals gebruikelijk levert groep 8 van de Willibrordschool de jeugdraad. Uit hun midden werd dit jaar Jeugdprinses Trompessie  (Esmee Overmars) verkozen om de jeugd van Olst aan te voeren tijdens het aankomende carnaval. Ze zal daarbij worden bijgestaan door haar adjudant Sax (Stijn Bril). De Iesselzotten werken alweer een aantal jaren samen met de Olster Harmonie als het gaat om elkaar te helpen bij evenementen en samen 2x per jaar de inzameling van oud ijzer organiseren. Daarom is het extra mooi dat de jeugdprinses en haar adjudant allebei ook lid zijn van de muziekvereniging en samen in het jeugdorkest spelen. Zoals de namen al doen vermoeden, speelt Jeugdprinses Trompessie op de trompet en Adjudant Sax bespeelt de saxofoon.

De Iesselzotten mochten hoog bezoek uit het Stokvissengat (Deventer) ontvangen. Stadsprins Hanze IXX kwam met zijn hofhouding de bekendmaking van de nieuwe leider der Iesselzotten bijwonen. Het was de 2e keer dat de residentie van de Iesselzotten zich over zo’n hoog bezoek mocht verheugen. De Iesselzotten hadden zaterdag voor het eerst in de geschiedenis een ambassadeur aangesteld voor Deventer. “Onze man in Stokvissengat” is oud-prins Slokkie, alias raadslid Douwe van der Mei. Bij de installatie van de ambassadeur onderstreepte André Smit (Vorst der Iesselzotten c.q. voorzitter) het belang van een goede communicatie tussen de Federatie van Deventer Carnavalsverenigingen (FDC) en de Iesselzotten. Er zullen in de komende tijd verkennende gesprekken wordt gepland om te bezien waar en hoe beide carnavalsorganisaties elkaar kunnen helpen en versterken.

Onder toeziend oog van diverse doorluchtige hoogheden uit Boskamp, Wijhe en Deventer werd om elf over elf de nieuwe Prins der Iesselzotten bekend gemaakt. Dit seizoen staan de Iesselzotten onder leiding van Prins Joeke I en Adjudant Arthur.

Mede dankzij de optredens van de Iesselstars en de muziek van DJ Wesley, bleef het tot aan het eind van de avond een mooi feest en vooral gezellig druk.

Wij feliciteren Prins Joeke I en Adjudant Arthur en Jeugdprins Trompessie en adjudant Sax!
Op naar een goed carnavalsjaar.

ALAAF

Prins Joeke 1 Prinses Trompessie

 

 

Een gedachte over “Prinsverkiezing 2015

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.