Hoofdsponsor voor Dansgardefestival

“We zijn super trots!” Dat zijn de woorden van Roderik Uenk. Hij is sinds vorig jaar de voorzitter van de commissie die het Dansgardefestival Olst organiseert van Carnavalsvereniging “Iesselzotten Olst”. Het festival heeft een nieuwe hoofdsponsor gevonden: Feestwinkelfiesta.nl. Dit jaar zal het festival onder de noemer Fiësta Dansgardefestival georganiseerd worden. Met trots het logo van het aankomende festival:

Het nieuwe logo van het Fiësta dansgardefestival

“Het sportieve en tevens carnavalskarakter van het Dansgardefestival is een combinatie waar wij ons met onze webshop graag mee associëren”, aldus Arnold de Witte, ondernemer en eigenaar van de webshop. ”Het festival heeft een sterk regionaal karakter, maar het bereik is veel groter. Ook dat past perfect bij onze eigen visie”.

Roderik Uenk beaamt dat. “Met 3 groepen uit de stad Groningen kan je moeilijk nog van ‘regionaal’ spreken. Of je moet de regio Oost en Noord bedoelen”.  De inschrijving voor het Dansgardefestival is inmiddels stopgezet. Op zondag 19 januari zullen zo’n 300 deelnemers zich melden in Sporthal de Hooiberg. Met 62 optredens is het maximum wel bereikt. “Meer optredens gaat echt niet passen”, aldus Uenk. “Het is ieder jaar passen en meten met de begroting. Een groot aantal inschrijvingen is dan een steun in de rug, maar een sponsor als Feestwinkelfiesta.nl maakt het allemaal een stuk eenvoudiger”.

Speciaal voor de vereniging is er een kortingscode aangemaakt voor aankopen in de webshop van Feestwinkelfiesta.nl: IESSELZOTTENOLST. Met deze code krijgt men 20% korting op de aankopen in de webshop. Die code mag ook door niet-leden gebruikt worden. “Dit kan een mooie opsteker zijn voor de betrokken bouwgroepen van onze optocht, de bezoekers tijdens het grote carnaval en natuurlijk de bezoekers van het Fiesta Dansgardefestival. Zo wordt het carnavalsfeest een “Le Grande Fiësta”

Zaterdag 12 oktober | Halfjaarlijkse oud ijzer actie

Zaterdag 12 oktober 2019 organiseert C.V. Iesselzotten Olst in samenwerking met Muziekvereniging De Olster Harmonie weer een grote oud ijzer inzameling in Olst. Uw oude ijzer en metalen kunt u langs de straat zetten. Tussen 9 en 11 uur wordt het opgehaald. Ook kunt u het zelf brengen naar de centrale inzamelplaats op het Kerkplein in Olst.

Mag er oud ijzer opgehaald worden of wil je mee helpen. Laat dan een berichtje achter of stuur een mail naar bestuur_iesselzotten@hotmail.com.
Mensen die buiten Olst wonen en die oud ijzer hebben dat opgehaald mag worden, kunnen hiervoor telefonisch contact opnemen door te bellen met het volgende nummer: 06-11120080

Rabo ClubSupport: Stem op ons!

Wij doen dit jaar mee aan Rabo ClubSupport! En elke stem is geld waard. Kunnen wij rekenen op die van jou? Kijk dan snel op Rabobank.nl/clubsupport

4 Mei oudpapier inzameling buitengebied Olst

Carnavalsvereniging “Iesselzotten Olst” neemt de inzameling in het buitengebied van Olst voor haar rekening (zie eind bericht voor de betreffende straatnamen). Tussen 09.00 en 12.00 uur worden de genoemde straten door vrijwilligers bezocht. De inzameling vindt 1x per 2 maanden plaats op de laatste zaterdag van de even maanden. Omdat het afgelopen zaterdag Koningsdag was is de inzameling deze keer een week opgeschoven. De volgende inzameling is dan de laatste zaterdag van de 6e maand, op 29 juni. Alleen in augustus zal in verband met de vakanties geen inzameling plaatsvinden.

Overigens kan het oud papier, net als oud ijzer, nu al iedere zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur aangeboden worden bij de groene container van de Olster Harmonie Harmonie bij DéGé aan de Meente in Olst.

Voor meer informatie over het inzamelen van oud papier in uw gebied, kunt u uw vragen mailen naar stichtingGIOW@gmail.com.

Voor de inzameling in het buitengebied van Olst kunt u eventueel ook rechtstreeks contact opnemen met de Iesselzotten: bestuur_iesselzotten@hotmail.com.

Straten behorend tot ‘buitengebied Olst’:

 • Rijksstraatweg (onderaan de dijk N337 richting Den Nul
 • Jan Schamhartstraat (buiten de bebouwde kom)
 • Oude Allee
 • Randerstraat
 • Boekhorsterstraat
 • Diepenveenseweg (v.a. Randerstraat tot Lange Dijk)
 • Kleistraat
 • Kotterikstraat
 • Bruinsweg
 • Dingshofweg
 • Steunenbergerweg

Foto’s bezoek 15e Betuwse Dansgardefestival online!

Afgelopen zondag, 24 maart hebben de Iesselzotten een bezoek gebracht samen met de Iesselstars aan het 15e Betuwse Dansgardefestival. Het was een geslaagde dag. De hoogheden Prins Bertus de Veelzijdige, Prinses Miranda, Adjudant Ronny & Lady Annet en diverse leden konden zien dat er diverse mooie prijzen zijn binnen gehaald! Na afloop werden de Iesselstars getrakteerd op patat!

Foto’s Carnavalsweekend online:

De foto’s van het carnavalsweekend staan (eindelijk) online. Kijk nog even terug naar een geslaagd carnavalsweekend bij C.V. Iesselzotten Olst.

Heeft u de Geinkrant al gelezen?

Diverse leden zijn alweer druk in de weer om deze jubileumeditie te bezorgen in Olst, Boskamp en Den Nul. In deze speciale editie wordt stilgestaan met 5 pagina’s bij 55 jaar C.V. Iesselzotten Olst. Deze jubileumkrant is nu ook online te bekijken door op de voorpagina links van deze tekst te klikken. Geniet dus van de historische kiekjes van de rijke historie van deze vereniging. Hiervoor een speciaal woord van dank naar Gerard en Anneke Schotman! Dit Iesselzotten stel is de afgelopen tijd druk bezig geweest met het digitaliseren van veel foto’s en historische documenten! De afbeeldingen in deze editie en nog veel meer historie is tijdens het carnavalsweekend te bekijken in de Residentie. We wensen de bewoners van Olst en omstreken heel veel leesplezier en verwelkomen u graag in onze residentie De Heuibarg! Alaaf!

Foto’s 33e Dansgardefestival

Tijdens het 33e Dansgardefestival Olst zijn de foto’s verzorgd voor Jan van Aefst Fotografie en PB Fotografie. De organisatie en de vereniging danken beide heren voor het verzorgen ervan. Geniet nog even na van de fantastische optredens van de 12 vereniging die meededen!

« 1 van 6 »

Foto’s Jeugdprinsverkiezing online!

« 1 van 5 »

Foto’s Receptie & Jubileumfeest Online!

« 2 van 15 »