De Prins

Prins Frank de Afkieker

 Even voorstellen…

Mijn naam is Frank Holthuijsen, 33 jaar jong, wonend in Olst en liefhebber van darten, voetbal (kijken) en een biertje op een gezellige avond. Al ruim 17 jaar werkend bij eerst de Edah, en later de Plus in Olst.

Bijna 34 jaar geleden, op Rosenmontag 5 maart 1984, werd ik geboren in het Deventer ziekenhuis, je kunt dus best stellen dat ik een carnavalskind ben. Mijn beide ouders waren destijds al nauw betrokken bij de Iesselzotten. Zodoende stonden vlak na mijn geboorte, Prins Willem 1e , zijn adjudant Jitzie en de raad van elf, bij mijn moeder aan het bed. Mijn eerste kennismaking met de Iesselzotten, en ik ben nooit meer vertrokken.  

Vanaf ongeveer mijn 6e, heb ik in de jeugd raad van elf gezeten, tot ik in 2000 jeugdprins werd. Mijn goede vriend Ferdi Schotman was mijn adjudant. Het jaar daarop waren de rollen omgedraaid, Ferdi werd prins en ik werd zijn adjudant. De jaren in de jeugd, waren om nooit te vergeten. Ravotten in de zaal en de kelder bij Dalhuisen, stiekem shandy  en sneeuwwitjes drinken in het voorcafé, en uiteraard het enorme feest op de carnavalswagen tijdens  de optochten. 

Bij het aftreden van prins Ferdi, was ook mijn tijd aangekomen om de jeugd achter me te laten.  

Na een paar jaar in de luwte carnaval gevierd te hebben, trad ik in november 2005 toe tot de grote raad van 11. Daarin heb ik nu 11 jaar er op zitten, plus een jaartje als adjudant van Prins Slokkie, mijn huidige hulpadjudant, Douwe van der Mei.  

Afgelopen jaar, op 21 juli, overleed plotseling mijn vader. Hij wist dat ik graag prins wilde worden, en dat jaar zou voor hem en mijn moeder dan ook het jaar zijn om hun carnavalstijd mee af te sluiten. Het heeft helaas niet zo mogen zijn, maar hoe mooi is het, om dan als eerbetoon aan mijn vader, en na 11 jaar raadslid, nu aan te treden als Prins der Iesselzotten.  

In 1975 ging mijn vader door het leven als Prins Johannes de Kieker. Alle wijze lessen die ik van hem heb geleerd, hebben me doen besluiten, om dit jaar door het leven te gaan, als prins Frank de Afkieker.  

Zaterdag 25 november was het zover, na een lange tijd stilzwijgen mocht ik aantreden. 

Voor vele was het een grote verrassing, voor anderen een logische stap. De avond was fantastisch, een tikkeltje chaotisch, maar dat maakte het niet minder gezellig. Ook de verhuizing van het sportcafé naar de zaal bleek uiteindelijk geen belemmering. 

 Samen met mijn adjudanten Skottie (Ferdi Schotman), die al van baby af aan een vriend van me is, en Slokkie (Douwe van der Mei), ook alweer ruim 16 jaar een vriend van me, en uiteraard de raad van 11, gaan we er een prachtig jaar van maken!  

Wij hopen u allen te zien tijdens het carnavalsweekend, op één van de gezellige avonden, of tijdens de optocht door Heuidarp!  

Via deze weg wensen wij iedereen dan ook een geslaagd carnaval toe! Alaaf, Alaaf, Alaaf! 

 Was getekend, 

Prins Frank de Afkieker
Prins der Iesselzotten 2017-2018