Jeugd Raad

          Logo_OBS_st_Willibrord

Sinds 2010 vormt groep 8 van de KBS Willibrordschool Olst de Jeugdraad van Elf van de Iesselzotten. Uit hun midden kiezen ze een Jeugdprins(es). Dit jaar is dat Leeroy Groot Zwaaftink , die als Prins Buurman Mol met zijn adjudant Willie Wortel (Jurgen Reintjes) voorop zal gaan in het feestgedruis voor de jeugd.

———————————————————————————————————————–

Hoi allemaal ik ben Prins Buurman Mol de 1e(Leeroy Groot Zwaaftink)   

Dit jaar ben ik de Prins van de jeugdraad van de Iezzelzotten  samen met mijn adjudant  Willie Wortel (Jurgen Reintjes) 

Ik ben 12 jaar oud mijn hobby’s zijn spelen op mijn Playstation en kijk graag filmpjes op Youtube.  Ik mag ook graag spelen met mijn hond Chika.
Ik woon aan de roodborst in Olst met mijn vader (Frank) en moeder (Natasja) en ik heb nog een oudere zus Shannon.  

Ik zit in groep 8 van de Willibrordschool in Olst en ga volgend jaar naar de Capellenborg in Wijhe. De hele groep 8 doet mee aan de carnaval die zitten in de raad van elf (dit jaar de raad van 13) we zitten in een deel klas en groep 8 bestaat maar uit 15 kinderen. 

Ik vind carnaval leuk omdat je dan lekker gek kunt doen zonder dat mensen het raar vinden.
Wij (prins Buurman Mol en adjudant Willie Wortel) kijken uit om op de carnavalswagen te mogen staan en rond te rijden door het dorp. En wij hopen op veel bekijks en hoop verklede kinderen tijdens de kabaaloptocht en met de kindercarnavalsmiddag bij onze residentie de Hooiberg. 

We hopen op een leuk carnavalsweekend met een hoop lol en verklede mensen. 

 Mvg en tot op de carnaval  

Prins Buurman Mol

 

Hallo Iesselzotten!!!! 

Graag wil ik mij even voorstellen als jeugd-adjudant Willie Wortel. Ik ben toevallig niet alleen een uitvinder maar eet ook echt graag wortels… 

Ik zit momenteel in groep 8 en ben 12 jaar, en het is een hele eer om deel uit te maken van de jeugdraad en aan de zijde te staan van prins Buurman mol. Alleen is Buurman mol niet mijn buurman, maar zit wel in mijn klas. 

Mijn hobby’s zijn vooral computeren, uitvinden, lego, nog meer lego, computeren (of had ik dat al gezegd) en natuurlijk waterpolo. Overigens hebben we bij waterpolo een helm op, die zo apart is dat hij bij carnaval niet zou opvallen… 

Oh ja en ik speel toevallig ook al een tijdje trompet, maar die ligt nu aan de kant want dat is zo onhandig tijdens de polonaise. Degene voor mij wordt dan een beetje doof. 

Mijn 2 zusjes zijn al wat langer verbonden met de Iesselzotten, maar dan niet als zotten maar als echte ‘stars’. Ze dansen namelijk al een tijdje als dansmariekes. Ze wilden mij er ook wel bij hebben, maar dat heb ik toch maar wijselijk afgeslagen. Dan is het toch bijzonder dat ik gekozen ben als adjudant, wat net iets beter bij mij past. Ook de outfit vind ik mooier… 

Ook denk ik dat er iets van Carnaval bij mijn papa en mama leeft. Het is iets te toevallig dat nu alle kinderen van de familie bij de Iesselzotten of Iesselstars meedoen. Onder ons gezegd heb ik een vermoeden dat vooral mijn papa iets van een zot in zich heeft, hij heeft altijd de meeste gekke ideeën en kan soms zo raar doen…  

Hierbij heel vaak alaaf, en ik heb er zin in! 

Hoogachting Adjudant Willie Wortel