Door de coronapandemie zijn de carnavalsactiviteiten in Salland naar het weekeinde van 20 tot 22 mei verplaatst. Ook wij als C.V. Iesselzotten Olst verplaatsen de activiteiten naar dit weekend. Met een bijna vaste receptuur staan we te trappelen om ons van onze zotste kant te laten zien. De carnavalszotten kunnen aansluiten in het Heuidarp voor een mooi feestweekend.

Met een iets andere opzet is er eindelijk weer een Heuidarper optocht in Olst. Dit keer worden de groepen ingedeeld in rijdende, lopende en kinderen. De optocht zal starten met dweilorkest Tjonge Jonge. Zij zullen de stoet voorgaan om het publiek alvast in de stemming te brengen voor de grote caravaan.

De route is door de wijzigingen van de groepsindeling ook aangepast. Traditiegetrouw start de optocht bij het Holstohuus. Vervolgens wordt de Jan Schamhartstraat naar het zuiden genomen om de Kortricklaan in te gaan en door naar de Julianalaan. Vervolgens Richting de Pluimstraat, de Eendrachtstraat, de Kuiperstraat. De Aaldert Geertsstraat en dan de Jan Schamhartstraat weer in om te eindigen bij het residentie Ut Huuske (Holstohuus).

Voor de optocht is er een voorinschrijving. Opgeven kan gedaan worden op maar één manier. Dit kan via de mail: tonnyschuurman@gmail.com. Een speciaal verzoek van de optochtcommissie richting de bewoners van de straten van de optocht. Parkeer de auto deze dag op een andere plek anders kunnen de grote wagens /groepen er niet langs. De optochtcommissie hoopt door het tijdstip eind mei op mooie temperaturen en vooral extra toeschouwers.

Na de optocht is er een groots Aankomstfeest en dit keer in onze Residentie Ut Huuske. Na tussenkomst van de Jury zal aan het eind van de middag de winnaars bekend worden gemaakt. Achter de draaitafel dit keer DJ Maurice.  Deze entertainer weet hoe hij een zaal op de kop kan zetten. Hij bouwde een mooi feest toen we de Top11x11 streamden en gevierd hebben in het gebruikelijke carnavalsweekend.

De optochtcommissie