Afgelopen zomer werd in het Heuidarp een verlaat Carnaval vanuit Salland gevierd. De Iesselzotten keken hier positief op terug tijdens hun ledenvergadering. De afgelopen dagen zijn door het bestuur en diverse commissies binnen de Iesselzotten vergaderd en gestart met het aankomende carnavalsseizoen. Ook heeft de Iesselzotten een verandering van een nieuwe Vorstin (voorzitter) doorgemaakt. Kortom de Iesselzotten zijn in beweging.

Tijdens de ledenvergadering op 17 juni jl. is Andre Smit afgetreden als Vorst. De leden van C.V. Iesselzotten Olst zijn Andre Smit dankbaar voor zijn inzet binnen en voor de vereniging. Tijdens de ledenvergadering is het voorstel dat Stephanie Godeschalk de Iesselzotten zal leiden als Vorstin der Iesselzotten aangenomen. Met mooie woorden van de vertrekkende vorst en startende vorstin werd de hamer doorgegeven en mocht Andre Smit de oppositie in als lid. Ook is Sylvia Nanninga toegevoegd als bestuurslid en is Danielle Peppelenbos doorgeschoven naar de functie secretaris. Het vernieuwde bestuur kan met het gegeven vertrouwen volop aan de slag.

Oud Vorst André Smit overhandigt nieuwe Vorstin Stephanie Godeschalk de voorzittershamer tijdens de ledenvergadering.

Op 22 September jl. gaven de Iesselzotten onder leiding van Prins Harm De Trucker en zijn Adjudant/Vorst André, Vorstin Stephanie acte de préséance bij het afscheid van nu oud-burgemeester Ton Strien. De Iesselzotten zullen deze betrokken persoonlijkheid van gemeente Olst – Wijhe missen. De toekomstige en huidige interim-burgemeester hebben de grote uitdaging om de betrokken oud-burgemeester te overtreffen. Ton Strien is bij menig al dan niet Carnavaleske activiteit aanwezig geweest. Ook zijn proclamatiepunten tijdens diverse sleuteloverdrachten waren prachtig en humoristisch. Ton Strien bedankt namens C.V. Iesselzotten Olst voor uw werk en inzet voor het Heuidarp en gemeente Olst-Wijhe!

foto  Vorstin Stephanie Godeschalk, Oud Vorst André Smit en Prins Harm de Trucker (Harm Oosterlaar
V.l.n.r. Vorstin Stephanie Godeschalk, Oud Vorst André Smit en Prins Harm de Trucker (Harm Oosterlaar)

De aankomende tijd wordt er weer hard gewerkt om diverse activiteiten zonder Covid maatregelen te organiseren. Op 15 oktober zal de halfjaarlijkse terugkerende oud ijzeractie samen met de “Olster Harmonie’ plaatsvinden. Houd de social media in de gaten. Op zaterdagavond 26 november zal Prins Harm de Trucker voor een derde keer aftreden als Hoogheid. De prinsverkiezing zal plaats vinden in Residentie “Ut Huuske”. Om 23:11 uur zal de nieuwe hoogheid opkomen. Op social media worden al de nodige hints verspreid en speculeer dus gerust mee wie zich Prins(es) der Iesselzotten mag noemen over het Heuidarp. Vanuit de nieuwe eigen jeugdraad zal er met de voorlopige datum 2 december dit jaar een nieuwe jeugdprins(es) worden gekozen. Voor de definitieve datum houdt de site en social media van de Iesselzotten in de gaten. Als laatste kunt u ook nog 15 januari 2023 noteren in uw agenda. Op deze datum staat de 37e editie van het Dansgardefestival Olst gepland. Editie 35 en 36 werden afgelast en gehoopt wordt dat de diverse dansgroepen nu wel hun kans krijgen op het grote podium wat er geboden wordt in Sporthal de Hooiberg. U bent van harte welkom op één of meerdere activiteiten.