Zaterdag 13 februari a.s. gaat het gebeuren. Vanaf 11:11 uur ’s morgens via de Livestream en via Salland1 zenden we de Top 11×11 uit. De 121 populairste carnavalskrakers aller tijden, gekozen door de bezoekers aan de Top 11×11 site. De uitzending opent om 11:00 uur en om exact 11:11 uur starten we met nummer 121.

Ieder jaar kiest het bestuur van C.V. “Iesselzotten Olst” een winnaar van de Bittere Pil. Die wordt dan toegekend aan een persoon of groep uit de voormalige gemeente Olst, die op een opvallende manier het nieuws hebben gehaald. Positief of negatief. Voor dit jaar was er veel te kiezen, maar het bestuur vond dat vooral de hele samenleving een bittere pil te slikken had dankzij Corona. Dus dit jaar geen uitreiking van de Bittere Pil, maar in plaats daarvan een inzamelingsactie die terecht komt bij de samenleving: de Stichting Voedselbank Raalte e.o. Ook mensen uit Olst-Wijhe zijn hier noodgedwongen afhankelijk van.

Misschien heb jij het hele jaar gespaard voor een potje waar je carnaval van kan vieren. Daar heb je hard voor gewerkt en je hebt het geluk dat het succesvol was. Anno 2021 zijn er mensen die dat geluk niet hebben. Het is triest dat in sommige huishoudens de kinderen met een lege broodtrommel naar school moeten of met lege maag naar bed. Daar is de keus niet of er een euro naar de spaarpot gaat voor carnaval, maar is het de keus tussen een warme jas of een warme maaltijd. Kan je je dat voorstellen? In Nederland?  En in deze tijden van corona zijn meer mensen afhankelijk en komt het extra hard aan. Of je nou ondernemer bent, winkelbediende, chauffeur, of noem maar op. Ook jou kan het overkomen.

Voedselpakketten die door de Voedselbank ter beschikking worden gesteld zijn bedoeld als noodhulp
voor mensen die voor kortere of langere tijd financieel niet rond kunnen komen. De maximale tijd dat er voedselpakketten aan een deelnemer wordt verstrekt is drie jaar. Ongeveer 70 vrijwilligers zijn werkzaam bij de Voedselbank, niemand wordt daarvoor betaald.

Dus tijdens de Top 11×11 is ons aller motto:

“Tafels en stoelen aan de kant, slingers aan de wand en spring uit de band., thuis in het Heuidarp of waar dan ook in carnavalsland. Zing en spring, drink je drankje en geef met gulle hand!”

Scan deze QR-code met de camera-app op je telefoon. Deze leidt je vervolgens naar een ‘betaalverzoek’ van de Rabobank. 100% van de donaties gaat via de Iesselzotten naar de Voedselbank Raalte