Prins Daniël I

Even voorstellen…

Hoi carnavalsvierders.

Mijn naam is Daniël Oldenhof. Ik kom oorspronkelijk uit de Boskamp, maar woon sinds 2008 in het gezellige Olst samen met Sylvia en twee kinderen Kiana en Miley. Mijn gezin zit al langer bij de carnavalsvereniging. De kinderen hebben een aantal jaren al bij de Iesselstars gedanst. Sindsdien begon het wel te kriebelen om ook bij de mooie vereniging aan te sluiten. Ik zit sinds 2019 bij de gezellige raad van elf waar ik al een paar jongens van kende en het klikte gelijk. Ik ben trots om bij deze raad te mogen zitten en dit jaar hun prins te zijn, hopelijk vinden ze het gezellig met mij. Ik help ook nog mee om de prinsenwagen mooi en vertoonbaar voor de optocht te krijgen. Daarnaast help ik ook nog 2 x in het jaar mee met de oud-ijzer actie. Ik ben dit jaar ook mee gaan helpen met het Dansgardefestival voor de hand en spandiensten en ben wel een beetje trots om hieraan mee te helpen bij het mooie Dansgardefestival.

Op 24 september jl. ging mijn telefoon. De Prinsencommissie belde mij deze dag op met de vraag of ik dit jaar de scepter wou zwaaien bij de Iesselzotten. Het kwam wel
onverwachts voor mij en ik moest het toch even met het thuisfront overleggen. Toen Sylvia gevraagd of ze het hiermee eens was. Ze zei ja maar wou geen Adjudant worden i.v.m. de kinderen en haar nieuwe functie binnen het bestuur. Ik heb daarna niet lang hoeven na te denken wie me dan wel zou willen helpen. Ik heb gelijk Roderik Uenk
gebeld en gevraagd of die even hier kon komen voor een dringende vraag. Hij kwam bij ons en heb maar gelijk de vraag gesteld of hij mijn adjudant zou willen zijn. Het kwam als een verrassing maar hij heeft wel gelijk ja gezegd. Zijn naam moest dan wel Adje-Dant worden en dat vond ik helemaal prima, maar hij moest toch wel even met Marjoke overleggen. Ze kwam ook gelijk onze kant op en ze vond het helemaal prima. Toen hebben we er gelijk de klap opgegeven. Wat heeft mijn Adje-Dant mij toch goed geholpen met de voorbereidingen.

Ik hoop dat we een gezellig carnavalsjaar kunnen vieren met mijn Adje-Dant, Bestuur, Vorstin, Raad van Elf, Hofdames, Prinsengarde, Jeugdprins en Jeugd Adjudant, Jeugdraad, Iesselstars, Olde Meuk, Dansgardehelpers, en alle carnavalsvierders.

Was getekend Prins Daniël I
Baron van gebroken glazen
Hertog jan van de Johan de Wittstraat
Cultivaris van de prinsenwagen der Iesselzotten
Prins der Iesselzotten 2022/2023