De Prins

Prins Niek de Propere

 Even voorstellen…

Mijn naam is Niek Harmens en hoewel ik ter wereld kwam in het Deventer Ziekenhuis beschouw ik mijzelf als een geboren en getogen Olstenaar. Ik mag dit jaar, op mijn 31e, de scepter zwaaien over het Heuidarp en daar ben ik trots op!

Vroeger als ik met carnaval langs de kant stond te kijken naar de optochten in Olst, Boskamp en Raalte dan wou ik ook graag met zo’n gekke muts op in een net pak bovenop de wagen staan. Omdat ik op de Ter Stegeschool zat was dit helaas uiterst lastig, dus misschien later dan maar…..

Na een aantal jaren eigenlijk weinig te hebben gedaan aan carnaval ben ik via mijn kameraad gevraagd om optocht te rijden op de jeugdwagen van de Iesselzotten. Het hele weekend een beetje erbij geweest en dat vond ik stiekem toch wel heel gezellig, het begon dus weer te kriebelen. Toen heb ik geleerd dat zo’n rare muts een Steek heet…In de Raad Van Elf destijds zaten veel jongens die ik al kende van school of van de voetbal. Een klein tijdje later heb ik de stap gewaagd om te vragen of ik niet bij de Raad Van Elf mocht en ik had geluk, ik mocht erbij. Dus zo snel mogelijk een pak aangeschaft en ik kon mee met uitjes en natuurlijk het carnavalsweekend zelf inclusief bovenop de wagen tijdens de optochten, super! Ook heb ik zoveel mogelijk geprobeerd me in te zetten voor de vereniging door bijvoorbeeld te helpen met wagenbouw, oud papier actie en oud ijzer actie. Begin 2019 ben ik door de Dansgardecomissie gevraagd als penningmeester. Daar ben ik in het voorjaar van 2019 mee begonnen.

Ik heb nu 5 jaar in de Raad gezeten en een jaar of 2 geleden begon het te kriebelen hoe het toch zou zijn om eens Prins te zijn…. Dus her en der bij wat oud prinsen gevraagd hoe dat nou in z’n werk gaat enzovoort en ik dacht bij mezelf: ja, dat wil ik!

Ik ben dit jaar gevraagd om Prins te zijn en daar hoefde ik niet lang over na te denken. Over welke naam ik ging dragen heb ik wel wat langer nagedacht. Uiteindelijk is de keuze gevallen op ‘De Propere’. Dit is een verwijzing naar de familie van mijn moeder’s kant en specifiek naar mijn opa, die in 2016 helaas is overleden. Overigens is het gewoon Prins Niek, maar de officiële hele naam is dus Prins Niek “De Propere”.  Mijn adjudant Daniëlle ken ik al zolang ik me kan herinneren,  zij is het zusje van mijn kameraad. En ik beschouw haar ook min of meer als mijn zusje, ik vertrouw haar blind en dat is denk ik van groot belang als je samen zo’n jaar voor de boeg hebt. Een spannend, maar superleuk vooruitzicht!

Ik hoop samen met mijn adjudant, de Raad van Elf, de Hofdames, de Jeugd, de Prinsengarde en de rest van de carnavalsvierders er een super gezellig carnavalsjaar van te maken, Alaaf!